Historia

Kaikki alkoi Louhela TV:stä

Kourallinen videokuvauksesta kiinnostuneita kavereita tapaili muutaman kerran vuosina 1988-89 Vantaan Louhelassa. Mukana oli mm. Pekka Hako, Jukka Huvilinna, Tarmo Halonen ja Rainer Munther. Kaikki olivat innostuneita melko uudesta välineestä eli videokamerasta. Joku oli käynyt työväenopistossa kurssilla. Pekka Hakolla oli monivuotinen kokemus radiotoimittajan työstä. Tekemisen motivaatiota nosti kovasti se, että Louhelan taloyhtiöt olivat perustaneet oman kaapeliverkon satelliittiohjelmien vastaanottoa varten. Tämä mahdollisti yhdistyksen itse tuottamien ohjelmien lähettämisen verkossa eli Louhela-TV:n toiminta käynnistyi. Ensimmäinen ohjelmapaketti oli 2 tunnin 40 minuutin pituinen ja se lähetettiin 22.04.1989. Ohjelmia tulee joka tiistai- ja sunnuntai-ilta kesätaukoja lukuunottamatta. Ohjelmia on tehty kiihtyvällä vauhdilla kevääseen 1999 saakka, mistä eteenpäin mahdollisuus tehdä ohjelmaa myös MoonTV:seen rajoitti Louhela TV:n ohjelmiin käytettävää aikaa. Wanda VideoNet -yhdistys perustettiin 1.9.1991, vaikka toimintaa on ollut jo vuodesta 1988 saakka. Yhdistys on rekisteröity 6.7.1995 Wanda Videonet -nimisenä.

Kerhot ja kurssit

Mediakerho

Wanda Videonet veti nuorille tarkoitettua mediakerhoa tammikuusta 1997 kevääseen 1998. Kerhossa oli erilliset video- ja internetryhmät. Molempiin kuului noin 15 nuorta – innokkaimmat olivat mukana kummassakin. Lisäksi kerhossa tehtiin sotalapsista kertova radiodokumentti YLE:n Radio Suomeen.

Esiintymiskurssi

Viikonloppuna 28.-29.10.2000 pidettiin Vantaan Myyrmäessä yhteistyössä Visiokirjoittajat ry:n kanssa luovan esiintymisen kurssi, jossa käsiteltiin monipuolisesti video- ja radiotyössä tarvittavia taitoja. Kurssi onnistui ilmeisen hyvin, sillä kurssilaiset olivat täysillä mukana. Kurssille osallistui yhdeksän nuorta, jotka kaikki olivat hieman yllättäen tyttöjä.

Videokerho

Viikottaisen videokerhon pito aloitettiin 6.11.2000. Kerho kokoontui aluksi maanantaisin ja tiistaisin, mutta tiistain ryhmä jäi pian pois. Tämän ryhmän viimeinen kokoontuminen oli 14.5.2001. Kerholaiset oppivat tekemään omia video-ohjelmia lähes itsenäisesti. Kerhoiltoina valmistui kaksi Louhela TV:ssä esitettyä ohjelmaa: joulukomedia ”Pukki on painajainen” ja nuorisomakasiini ”Inspire”. Videokerho aloitti vuoden 2002 toimintansa 14.1.

MoonTV ja Hirvee Haloo

7.5.1999 alkoi nuoriso-ohjelmamme ”Yy, Kaa, Koli, Neli” näkyä MoonTV:ssä. Ohjelman nimi muutettiin lokakuussa 1999, jolloin siitä tuli nuorten tekemä nuorisomakasiini Hirvee Haloo. Ohjelma näkyi päivittäin vuoden mittaan vaihtelevina ajankohtina. Samaa ohjelmaa uusittiin viikon ajan. Ohjelman kokonaispituus oli 26 minuuttia. Puolivälissä oli mainoskatko. Hirvee Haloo sisälsi haastattelujen ja reportaasien muodossa viihdettä ja asiaa: mm. harrastuksista, ammateista ja paikoista, joihin mennä kriisitilanteissa. Toisinaan mukana oli myös uutisia ja nuorten tekemiä videoita. 14-20 -vuotiaat nuoret toimittivat ja tekivät ohjelman itse. Ohjelman teko keskeytettiin loppuvuodeksi 2000. Tekoa jatkettiin tammikuussa 2001. Viimeinen ohjelma MoonTV:llä näkyi 18.4.2001.